It's on! (200x)

Full Version: Santa Claus is coming to town.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
John Frederick Coots Wrote:You better watch out,
You better not cry,
Better not pout,
I'm telling you why:
Santa Claus is coming to town.


He's making a list,
And checking it twice;
Gonna find out
Who's naughty and nice.
Santa Claus is coming to town.


He sees you when you're sleeping.
He knows when you're awake.
He knows if you've been bad or good,
So be good for goodness sake!


Oh, you better watch out!
You better not cry.
Better not pout,
I'm telling you why:
Santa Claus is coming to town.
Het is december 1213.

Ergens in midden- Nederland ligt het rustige rustieke dorpje Wakkerdam. Eens per jaar komt de in bloedrood geklede Kerstman in volle glorie naar zijn favoriete dorp. Om zijn komst voor te bereiden laat hij een paar van zijn Elfen bezit nemen van de lichamen van enkele dorpsbewoners. De dag dat Klaus aankomt in het dorp zullen er drie dorpsbewoners meegenomen worden naar zijn rijk in de dimensie van de Elfen, om daar als kerstmaal te dienen.

De Elfen van de Kerstman zijn echter zeer bloeddorstig en kunnen zich niet inhouden. Een aantal slachtoffers zullen vallen nog voordat de Kerstman zijn vlijmscherpe tanden in de dorpsbewoners kan zetten.

Zoals elk jaar, staat burgemeester Geert voor een groot dilemma. Het dorp evacueren, met alle gevaren van de door bandieten ge
De eerste dag


Het was weer zo'n dag. Een dag waarop niets wil lukken en alles mis gaat. Vanmiddag had ik al weer last van die vervelende Jeroen en die stomme Mirla.
Maandagavond.


Het is een drukke tijd van het jaar voor houthakkers. Met de sneeuw en de kou stoken de mensen een stuk meer, en het hout heeft nog wel even tijd nodig om te drogen. Daarom was Mark al vroeg op pad gegaan. Hij was als eerste zijn huis uit.

Mark had nog even gevloekt toen hij onder de uitkijktoren door liep en een vogel op zijn hoofd poepte. Van die vieze, plakkerige rode poep die in je haar blijft zitten.
Dinsdag ochtend.


Het is koud in bed, zo alleen, zo zonder Geert. Geert ligt nog in de schuur, bevroren en bloedloos. Net als Merel, het was nog moeilijk haar van de toren af te krrabben. Buiten hangt Mark aan de grote eik, met een grote enge grijns op zijn gezicht. Het belooft weer een vreselijke kerst te worden, net als vorig jaar.

Buiten ligt een verse laag sneeuw, alsof er gister niets gebeurd is. De sneeuw ligt er vredig bij, geen sporen van worsteling of bloedspetters. Vandaag even geen nieuwe slachtoffers.

Vannacht hebben de Elfen niemand te pakken gekregen.
Dinsdagavond.


De burgers van het dorp hebben weer iets in hun hoofd gehaald. Oude Wendy kijkt samen met haar kater Jacob langs het zware zwarte gordijn naar buiten. Toortsen en hooivorken, een beetje clich
Woensdag ochtend.

Het is koud in bed, zo alleen, zo zonder Geert. Geert ligt nog steeds in de schuur, bevroren en bloedloos. Buiten hangt Mark aan de grote eik, nog steeds met een grote enge bevroren grijns op zijn gezicht. Het hutje van Wendy en de huizen van Floor en D
Woensdagmiddag.


De stemming is al snel duidelijk. Mirla kijkt opgelucht naar de grote eik, waar nog steeds Mark hangt met een grote grijns op zijn gezicht. Stephanie wordt naast de rottende kerstelf gehangen, terwijl ze de gehele weg naar boven hysterisch lacht. Het klinkt vreselijk, het hoge gelach, verstompt door de strop om haar keel.
Donderdag ochtend.

Het is koud in bed, zo alleen, zo zonder Geert. Geert ligt nog steeds in de schuur, bevroren en bloedloos. Buiten hangen Mark en Stephanie aan de grote eik, nog steeds met een grote enge bevroren grijns op hun gezicht.

Morgenavond is Kerstavond. Zou de Kerstman nog komen? Nog twee dagen om alle Kerstelfen op te sporen. Maar hoeveel zouden het er zijn dit jaar? Grootvader had eens verteld van een kerstmis met twaalf Kerstelfen. Toen was het dorp nog een stuk groter, het is wel uitgedund in de afgelopen jaren.

Het heeft weer gesneeuwd, buiten ligt weer een verse een laag sneeuw en geen sporen van worsteling of bloedspetters. Vandaag alweer geen nieuwe slachtoffers.

Zouden de Kerstelfen verslagen zijn?
Donderdag avond, rond de schemering

[quote=AlfaGirl]*loopt naar voorraadkast, pakt zwart masker en grote bijl*

Zooo. Eerst lekker gegeten (quiche, mjammie!), en nu dan nog snel even een klein klusje tussendoor voor de avond valt. Ok
Vrijdag ochtend.

Morgen is het kerstmis, maar de dorpelingen zijn niet meer bang. De overleden dorpsbewoners Merel, Geert en Wendy worden achter het kerkje begraven, en de lichamen van Mark, Stephanie en Jasper worden diep in het bos op een grote brandstapel verbrand.

De dorpsbewoners die het overleefd hadden verzamelen in het huis van Geert, waar de haard nu voor de zekerheid heet brand. De natte sokken worden voor de haard gehangen, nog een traditie om de Kerstman buiten te houden. Ook wordt een dennenboom naar binnen gehaald, om de Kerstman te verwarren. Samen zingen de dorpsbewoners de vreselijkste liederen voor de haard.

Het lijkt te werken; dit jaar komt de Kerstman eindelijk een keer niet.
[b]
Jeroen was de Yeti
D
Reference URL's